DARKO IVIĆ

Rođen u Beogradu 1992. godine, glumu diplomirao na Akademiji umetnosti. Prve značajnije uloge ostvario u filmu Pored mene, reditelja Stevana Filipovića i predstavama Gospođa Ministarka i Solunci govore.

Sa predstavom Solunci govore osvojio Zlatnog viteza u Moskvi, 2014 godine.

Pored glume, bavi se borilačkim sportovima (box, kick box, mma) i hip-hop muzikom.

Bavio se profesionalno vaterpolom 7 godina. Učestvovao u više humanitarnih akcija, zaštitno lice kampanje Nisam problem – imam problem, koja se bavi vršnjačkim nasiljem i decom koja su dolazila u sukob sa zakonom.  

Zašto si poželeo da budeš deo predstave Urednik?

Zato što se bavi temom koja utiče na sve nas svakodnevno. Smatram da ljudima treba skrenuti pažnju na to kako mediji kroje javno mnjenje olako i bez ikakvih posledica, stavljajući svoje žrtve na naslovne strane. Pored toga, želeo sam da učestvujem u procesu Reflektor teatra.

Predstava se bavi temom slobode medija i demokratije, kako ovo utiče na tebe lično i profesionalno?

U društvu gde nema demokratije, nema ni zdravog razuma. Stvarnost postaje naručena a sloboda govora nemoguća. U takvom sistemu ni mi kao umetnici ne možemo da funkcionišemo, tačnije nepoželjni smo, jer širimo ljudsku svest i utičemo na nju. Stoga sam privatno i profesionalno zadovoljan što imam priliku da kažem nešto povodom ove teme.

Kada bismo zamislili da si novinar, kako bi svojim čitaocima / gledaocima najavio Urednika?

PROCURELE ŠOKANTNE INFORMACIJE O MEDIJIMA! Važno TV lice otkrilo mračne tajne redakcije (FOTO + VIDEO)

Instagram did not return a 200.