MAJA ŠUŠA

Rođena 1990. u Beogradu. Diplomirala 2013. na katedri glume na Akademiji umetnosti u klasi profesora Nebojše Dugalića i asistentkinje Hane Selimović.

Jedan od osnivačica i umetnička direktorka Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, koji se ove godine održava sedmi put.

Vodi emisiju na Radio Aparatu „U svojoj bašti“ – o filmskim i drugim inicijativama (petkom u pet).

Snimala je kratkometražne i dugometražne filmove, TV serije, igra u pozorištima u Beogradu, a uskoro je očekuje premijera debitanskog filma Ivana Bakrača „Posle zime“ u kome igra glavnu ulogu.

Autorka je scenarija za kratki igrani film „Kuća je gde je kuća“ srpsko-slovenačke produkcije reditelja Petera Cerovšeka, koji će imati svoju domaću premijeru na predstojećem 48. Festu. Razvija scenario za dugometražni film „Bujica“ sa koscenaristom Draganom Jokanovićem. Veruje da su čuda moguća, a kratki moto je: „Meni kako dođe u glavu, ja tako postupim“.

Zašto si poželela da budeš deo predstave Urednik?

Zato što me uglavnom medijski sadržaji veoma uznemiravaju i čine da se osećam tužno, zabrinuto i besno. Pomislila sam da bi ovo bio dobar način da ih razumem.

Predstava se bavi temom slobode medija i demokratije, kako ovo utiče na tebe lično i profesionalno?

Smatram da je nemoguće stvarati bez osvrta na sadašnji trenutak u kome smo definitivno zaraženi neslobodama.

Kada bismo zamislili da si novinarka, kako bi svojim čitaocima / gledaocima najavila Urednika?

Televizija na kojoj su svi dobrodošli!

Instagram has returned invalid data.