VLADAN SLAVKOVIĆ

Rođen u Kraljevu, završio Likovnu akademiju i stižem da se bavim slikarstvom i dizajnom.

Osnivač sam nezavisne pozorišne trupe Grupa Grupa i međunarodnog festivala A.N.F.I.TEATAR Kraljevo gde već godinama činimo Kraljevo mestom stvaralaštva i uživamo u radu mladih i talentovanih ljudi. Već sedam godina okupljamo stotine umetnika i dovodimo desetine predstava u naš grad.

 Igrao sam i igram u brojnim pozorišnim predstavama u nekoliko različitih produkcija. Predavač sam u glumačkim radionicama i saradjujem sa glumcima i predavačima iz čitavog sveta. Radim kao scenograf i dizajner u čitavoj Srbiji.

Autor sam brojnih izložbi, umetničkih i glumačkih performansa kao i brojnih akcija u kojima ne biram sredstva svog izraza da učinim ovo društvo boljim nego što je sada.

Najponosniji sam na svojih 12 godina rada sa mladim ljudima iz Grupa Grupa i na činjenicu da su mnogi od njih pored mene postali bolji ljudi. I ja bolji čovek zbog njih.

Zašto si poželeo da budeš deo predstave Urednik?

Prateći rad Reflektor teatra kao gledalac i saradnik često sam bio zadivljen talentom i inspirisan idejama koje baštini ekipa okupljena u prethodnim projektima. To me je motivisalo da nekom prilikom budem deo procesa rada i stvaranja neke nove predstave. Ukazala se prilika i postao sam deo velike i dobre ekipe. Pritom, tema predstave, onako kako je predstavljena je suštinski važna za mene kao gradjanina ove zemlje i verujem da je neophodno da problem, koji predstava oslikava, predstavimo svima. Od onih koji znaju sve o temi stvaranja lažne medijske slike, preko onih koji ništa ne znaju o tome do onih koji se prave da to ne postoji.

Predstava se bavi temom slobode medija i demokratije, kako ovo utiče na tebe lično i profesionalno?

Kao umetnik i čovek koji umetničkim izrazom pokušava da osvetli sve što nam se dešava u Srbiji, bilo je logično za mene da udjem u projekat svim svojim znanjem i pomognem u velikom i zahtevnom procesu upoznavanja javnosti o onome šta nam se dešava. Lično, smatram da je previše ljudi obeshrabreno, napadnuto i zbunjeno radom pojedinih medija i to potpomaže opšte stanje rasula u ovoj Državi. Profesije svih nas trpe zbog tog rasula i na udaru su stručnost, logika i umetnost u celini zbog ukupne politike. Profesionalno, ulažem svoja znanja i umetničke alate da pomognem koliko mogu. Ja sam deo pozorišta i privatno i profesionalno i nemam drugi izbor nego da se svime svojim borim za boljitak svoje kuće, ustanove i pozorišta ukupno. Baš kao ni vi.

Kada bismo zamislili da si novinar, kako bi svojim čitaocima / gledaocima najavio Urednika?

Predstava koja će vam reći šta nam se dešava.

Predstava posle koje više nikada nećete gledati TV tako opušteno.

Predstava UREDNIK vaše mržnje.

Predstava UREDNIK vaše slobodne misli.

Predstava UREDNIK nečijih života.

Instagram has returned invalid data.